Nieuws‎ > ‎

Tutti 2016 Utrecht

Geplaatst 21 apr. 2016 01:44 door Liesbeth Van Kerkoerle   [ 9 jun. 2016 05:02 bijgewerkt ]

28 mei  Tutti 2016 in Utrecht

In 2015 is de stichting Nederlands Rozekorenfestival (NRKF) opgericht. De NRKF stelt zich tot doel om alle homo en lesbische koren van Nederland te verenigen en zich kenbaar te maken aan de buitenwereld. Een Nederlandse variant van Various Voices met elke vier jaar een korenfestival in een andere Nederlandse stad. Belangrijkste doel is elkaar te ontmoeten, te zingen en te genieten. 

Various Voices is het Internationale homokorenfestival festival. In 2014 in Dublin deden er 76 koren mee uit 16 landen en was ook Cantus voor het eerst van de partij. Een geweldige ervaring met optredens in Mahanoy Hall, the Hugh Lane Gallery en in Dublin. In 2018 is Various Voices in Munchen en zijn we er zeker weer bij .

De eerste Nederlandse versie heeft de naam Tutti 2016 gekregen en vond op zaterdag 28 mei in Utrecht.  Er deden 14 koren mee. Het was een leuke en inspirerende dag. Ontmoeten en samen zingen.Alle korentraden twee keer buiten in de stad op. Bij ons eerste optreden hadden we het geluk op een mooie zonnig pleintje te mogen zingen. Het tweede optreden onder de Dom werd verstoord door flinke windvlagen, donkere wolken en druppels. Maar we zongen stug door ook al waaide ons gezang alle kanten op.

Heel Utrecht kleurde roze toen alle koren uitzwermden over de stad.

's Avonds na een heerlijk buffet traden alle veertien koren op in muziekcentrum TivoliVredenburg. Het muziekcentrum  fungeerde de hele dag ook als thuisbasis. Het Dublinsfeertje was zeker aanwezig. We hebben lekker gezongen in de Hertz-zaal van TivoliVredenburg. Na afloop was er een Meet & Greet met muziek. Veel van ons hebben dat niet gehaald en kozen voor de zekerheid van de laatste trein naar huis. 

Met dank aan de organisatie die het festival prima georganiseerd heeft. We kijken met plezier terug en verheugen ons al op München.
Comments